מה עושים בוועדה רפואית?
נפגעתם בתאונת עבודה ונגרמה לכם נכות? הגשתם תביעה לנכות מעבודה למוסד לביטוח לאומי וקיבלתם זימון לוועדה רפואית? הנה לכם 6 כללים להופעה בוועדה רפואית אשר יעזרו לכם לעבור את הועדה הרפואית בהצלחה ולקבל את מלוא אחוזי הנכות המגיעים לכם בשל הפגיעה.
אל תגיעו לחוצים לוועדה- למרות שהמעמד נראה קצת מלחיץ הנמיכו את מפלס הלחץ, הוועדה הרפואית בדרך כלל אורכת דקות ספורות בלבד ויושבים בה רופאים או רופא, תלוי במספר הפגימות שתבעתם ובאופי הוועדה, הרופא יערוך עליכם בדיקה גופנית קצרה וישמע לטענותיכם לאחר מכן תעזבו את חדר הוועדה והרופא יקבל החלטה שתשלח אליכם לאחר מכן.
אל תזכרו טענותיכם בעל פה- דברו מהלב ובקצרה או הכינו טענותיכם בכתב והקריאו, הרופא מעוניין לשמוע את טענותיכם ואת מכאוביכם ואתם צריכים להראות נינוחים עד כמה שניתן.
אל תתלוננו הרבה על כאבים- ברור שכואב לכם בגלל זה אתם כאן, מותר להתלונן על כאב אבל לא יותר מדי, טענות כאלה בדרך כלל לא משפיעות על החלטת הרופא.
ערכו סיכום קצר בכתב- טרם לוועדה מומלץ להכין סיכום בכתב המתאר את המחלות והפגימות מהם אתם סובלים וכיצד זה פוגע לכם בתפקוד, בוועדה מומלץ להיעזר ואף להקריא מהסיכום שערכתם.
ענו בקצרה- הרופאים היושבים בוועדה ישאלו אתכם שאלות הנוגעות למצבכם הרפואי, ענו בקצרה והישענו על המצב האמיתי.
קראו את הפרוטוקול- בסיום הוועדה תידרשו לחתום על הפרוטוקול אשר בו נרשמו תלונותיכם, טרם החתימה מומלץ לוודא שכל התלונות והפגימות נרשמו בפרוטוקול.
המידע הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או הימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורכי הדין באתר